Ворог фільмує власні обстріли окупованих територій та звинувачує ЗСУ — Маляр

Окупанти зняли пропагандистські відео російських обстрілів й звинуватили українські сили.

На тимчасово окупованій території України ворог активізував пропагандистську роботу й знімає пропагандистські відео російських обстрілів й звинувачують у цьому українських військових. Про це повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

Читайте також: У Повітряних силах попередили про можливі “сюрпризи” ворога

“Під виглядом журналістів центральних російських телеканалів у райони поблизу лінії зіткнення прибули групи професійних пропагандистів, які в авральному порядку займались фабрикуванням неправдивих відеороликів, спрямованих на дискредитацію Сил оборони України та виправдання дій російських окупантів”, — розповіла Маляр.

Вона розповіла, що окупанти проводять фільмування у населених пунктах Каховського та Голопристанського районів Херсонської області, на об’єктах цивільної інфраструктури, у медичних та навчальних закладах, які самі ж навмисно обстріляли перед приїздом представників так званих російських ЗМІ. 

Вона зауважила, що у своїх злочинах окупанти звинуватили Сили оборони України, що підтверджувалось нібито “документальними кадрами”.

Маляр розповіла, що окремою темою фейкових відеороликів росіян були намагання показати начебто масову підтримку місцевими школярами символів російської державності та дій окупантів.

Читайте також: За добу Херсонщину обстріляли 73 рази: є загиблий

Так, пропагандистські ЗМІ фільмували колективне співання школярами російського гімну та виготовлення дитячих листівок-подарунків російським військовослужбовцям, у яких висловлювалась подяка за звільнення та возз’єднання з РФ.

“У такий спосіб кремлівські пропагандисти намагалися створити відповідний інформаційний фон напередодні щорічного послання путіна федеральним зборам”, — зауважила Маляр. 

Нагадаємо, затримано агентів РФ, які наводили удари по лікарнях. У СБУ встановили, що саме за наведенням російської агентури війська РФ здійснили серію обстрілів медустанов на півдні України.