У СБУ підбили підсумки роботи під час повномасштабної війни

Служба безпеки за рік війни провела 3,6 тис. операцій із ліквідації окупантів, повідомив Артем Дехтяренко.

 

Служба безпеки України (СБУ) провела понад 3,6 тис. спеціальних та оперативно-бойових заходів щодо ліквідації окупаційних угруповань на території України. У результаті, знищено тисячі російських загарбників та понад 700 одиниць ворожої техніки. Про це повідомляє прес-центр СБУ на своєму Telegram-каналі з посиланням на заяву представника служби Артема Дехтяренка на брифінгу у четвер, 23 лютого.

 

«Протягом минулого року ЦЗГ А СБУ провів понад 2 600 спеціальних та майже 1 000 оперативно-бойових заходів. Знищили тисячі ворожих оккупантів та понад 700 одиниць ворожої техніки. Крім того, співробітники військової контррозвідки СБУ знищили понад 110 російських танків. За вказаний період більше 500 службовців СБУ відзначені державними нагородами. 6 — званням Герой України. На жаль, чотири з них — посмертно», — розповів він.

 

За його словами, за матеріалами контррозвідки та військової контррозвідки СБУ розпочато 3,7 тис. кримінальних проваджень щодо зрадників та колаборантів. Серед них були народні депутати та депутати місцевих рад, у тому числі Євген Балицький, Володимир Сальдо та Ігор Марков.

 

«Також українська спецслужба провела масштабну роботу щодо припинення підривної діяльності проросійського духовенства УПЦ (МП). На підставі зібраних Службою безпеки доказів суди вже винесли 7 обвинувальних вироків», — додав Дехтяренко.

 

За словами представника СБУ, протягом року повномасштабної агресії Служба викрила понад 1 тис. прокремлівських агітаторів, понад 500 антиукраїнських Youtube-каналів із аудиторією понад 15 млн підписників.

 

Дехтяренко зазначив, що протягом 2022 року СБУ відкрила понад 64 тис. кримінальних проваджень з військової агресії РФ, понад 24 тис. з них – за порушення законів та звичаїв війни.