В ООН відреагували на ядерні погрози Путіна

Путін під час послання до Федеральних зборів доручив російському Міноборони та Росатому забезпечити готовність до ядерних випробувань.

Рішення Росії вийти з договору про контроль над ядерними озброєннями «викликає стурбованість». Так в ООН відреагували на слова Володимира Путіна, який під час звернення до Федеральних зборів заявив, що зупиняє участь РФ у новому Договорі про скорочення та обмеження ядерних озброєнь у вівторок, 21 лютого, пише Sky News.

 

Зокрема, представник ООН Стефан Дюжаррик заявив, що в умовах відсутності контролю над ядерним озброєнням, «світ стане небезпечнішим, нестабільнішим, з потенційно катастрофічними наслідками».

 

«Необхідно докласти всіх зусиль, щоб уникнути такого результату, включаючи негайне повернення до діалогу», — сказав Дюжаррік.

 

Нагадаємо, сьогодні під час звернення до Федеральних зборів президент РФ Володимир Путін оголосив про призупинення участі Росії у ДСНО. Також він наказав готуватися до початку ядерних випробувань, якщо США «це зроблять».

 

Зі свого боку, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що таке рішення Росії демонтує всю архітектуру контролю над озброєннями.