В МЗС РФ викликали посла США через Україну

Міністерство закордонних справ Росії викликало посла США для висловлення претензій щодо підтримки України у війні.

Сьогодні, 21 лютого посла США Лінн Трейсі викликали до міністерства закордонних справ Росії, де висловили їй претензії у зв’язку зі зростаючою підтримкою України, а також щодо розслідування диверсій на «Північних потоках». Про це повідомляють у МЗС РФ. 

Читайте також: Обстріл Херсона: шестеро загиблих, 12 поранених

“Викликаній у МЗС Росії главі американської дипмісії 21 лютого було зроблено демарш у зв’язку з розширюваним залученням США до бойових дій на боці київського режиму”, — йдеться у повідомленні. 

У МЗС РФ заявили, що “накачування ЗСУ озброєннями”, а також передача “вказівок для нанесення ударів по об’єктах російської військової та цивільної інфраструктури наочно доводять неспроможність і брехливість тверджень американської сторони, що США не є стороною конфлікту”. 

Зазначено також, що озброєння, які поставляються Києву, як і обслуговуючий персонал, включно з американськими громадянами, являють собою законну мету.

Послу заявили про контрпродуктивність нинішнього агресивного курсу США на поглиблення конфронтації з Росією в усіх напрямках. У МЗС РФ закликали Вашингтон зробити кроки, які передбачають виведення американо-натовських військових і техніки, а також припинення ворожої антиросійської активності.

Читайте також: Війська РФ обстріляли Очаків, є поранений

З російського боку було також акцентовано, що США мають дати пояснення з приводу вибухів на газопроводах «Північний потік — 1» і «Північний потік — 2» і не заважати об’єктивному розслідуванню для встановлення винних.

Нагадаємо, Росія припиняє участь у Договорі про стратегічні наступальні озброєння. Міноборони Росії та Росатом мають забезпечити готовність провести випробування російської ядерної зброї, зазначив глава Кремля.