США повідомили Кремль про візит Байдена до Києва

США попередили Росію про візит Байдена до України.

США попередили Росію про візит президента Джо Байдена до України. Це було зроблено для “деконфлікту” двох ядерних держав. Про це повідомляє Associated Press.

Читайте також: “Чіткий сигнал на болота”, — Кулеба про візит Байдена до Києва

У Білому домі планування візиту Байдена до Києва проходило в закритому режимі — з відносно невеликою групою помічників, які були ознайомлені з планами — з міркувань безпеки. За словами радника з національної безпеки Джейка Саллівана, Байден дав остаточне схвалення на поїздку, яка готувалася кілька місяців, у п’ятницю під час зустрічі в Овальному кабінеті, на якій його поінформували про плани безпеки під час візиту.

Повідомляється, що Білий дім не став вдаватися в подробиці, але Салліван заявив, що він повідомив Москву про візит Байдена до Києва незадовго до його від’їзду з Вашингтона “з метою деконфлікту”, щоб уникнути будь-яких прорахунків, які могли б привести до прямого конфлікту між двома ядерними державами. 

Видання додає, що американські військові не були присутності в Україні, окрім невеликого загону морських піхотинців, які охороняють посольство в Києві.

Читайте також: Байден: Мета Путіна — стерти Україну з карти

Крім того, американські літаки-розвідники, включаючи радар повітряного базування E-3 Sentry та електронний літак RC-135W Rivet Joint, стежили за Києвом з польського повітряного простору поки Байден був в Україні. 

Нагадаємо, разом з Байденом до України прибув радник із нацбезпеки Салліван. Керівник Офісу президента Андрій Єрмак подякував Джо Байдену та Джейку Саллівану за історичний візит до Києва.