США застерегли Китай від постачання зброї до РФ

Китай перетне «червону лінію», якщо вирішить надати летальну військову допомогу Росії у війні проти України, попередили США.

Китай розглядає можливість надання Російській Федерації летальної зброї та боєприпасів для використання у війні проти України. Про це в неділю, 19 лютого, в інтерв’ю CBS заявив Держсекретар США Ентоні Блінкен.

 

Він зазначив, що КНР вже постачала до Росії нелетальне озброєння, але тепер влада азіатської країни задумала розширити військову підтримку РФ, у тому числі боєприпасами.

 

Держсекретар США попередив, що така ескалація спровокує «серйозні наслідки».

 

 

Блінкен також повідомив, що розмовляв з китайським топ-дипломатом Ван І на Мюнхенській конференції з безпеки та висловив йому «глибоке занепокоєння» у зв’язку з «можливістю того, що Китай надасть Росії допомогу зброєю».

 

«Якщо такі поставки стануть реальністю, це створило б серйозну проблему і для нас, і для наших відносин», — попередив китайського колегу глава Держдепартаменту.

 

Також на інформацію про можливі постачання озброєння до Росії з Китаю відреагувала посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд. Вона заявила, що «якщо китайці чи хтось інший має намір надати летальну підтримку росіянам у їхньому жорстокому нападі на Україну, то це неприйнятно».

 

«Це було б «червоною лінією»», — наголосила вона.

 

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet