Окупанти ходять по будинках та вилучають українські паспорти — ЦНС

На тимчасово окупованих територіях росіяни вилучають українські паспорти.

На тимчасово окупованих територіях росіяни ходять по будинках та вилучають в українців паспорти під різними приводами. Про це повідомляють у Центрі національного спротиву. 

Читайте також: Байден: Мета Путіна — стерти Україну з карти

“Окупанти ходять по домівках населення й вимагають отримувати документацію прав власності й таке інше відповідно до норм російського законодавства, а це можливо лише за наявності російського громадянства”, — йдеться у повідомленні. 

У ЦНС зауважують, що росіяни вилучають українські документи, а при заяві на отримання російського громадянства український паспорт теж вимагають здавати, хоча у Росії не заборонено мати подвійне громадянство. Паспорт також відбирають в тих хто потрапив до катівні й не повертають після звільнення.

“Зауважимо, знищення самоідентифікації є однією з ознак геноциду. Також варто наголосити, що росіяни використовують потім відібрані паспорти для своїх ДРГ й в інших спецопераціях проти України”, — додали у ЦНС.

Читайте також: “Чіткий сигнал на болота”, — Кулеба про візит Байдена до Києва

Нагадаємо, окупанти відключають мобільний зв’язок на Луганщині. Раніше під приводом боротьби із партизанським рухом загарбники закрили доступ до мобільного інтернету.