Борель закликав краще забезпечувати зброєю Україну

Війна відбувається на європейській території і торкається питання безпеки всього континенту, наголосив представник ЄС з питань зовнішньої політики.

Україна потребує постачання боєприпасів не потім, а зараз. Про це в неділю, 19 лютого, заявив Віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель, пише CNN. 

 

З таким закликом Боррель виступив на Мюнхенській конференції з безпеки та підкреслив, що союзники надто багато часу приділяють ухваленню рішень щодо бойових танків для України, тоді як ситуація з боєприпасами стала жахливою.

 

 

«Не плутайте короткострокові цілі із середньостроковими. Короткострокові, дуже короткострокові — більше боєприпасів для України», — сказав він.

 

Він наголосив, що питання з боєприпасами необхідно вирішити протягом кількох тижнів.

 

«Українці воюють, платять найвищою ціною — своїм життям, але ця війна відбувається на європейській землі, зачіпає нас і має глобальні наслідки у всьому світі, що також впливає на нашу безпеку», — додав віце-президент Єврокомісії. 

Раніше повідомлялося, що наступного тижня Україна отримає обіцяні Францією легкі колісні танки AMX-10 RC.

Польща протягом місяця-двох планує передати Україні танки Leopard 2 та танки PT-91 (модернізована версія Т-72). А Нідерланди разом із Німеччиною та Данією планують поставити в Україну практично 100 танків Leopard.