Міноборони ФРН обіцяє допомогти Україні перемогти

Глава міноборони країни «повністю згоден» з тим, що Україні потрібна не лише обіцянка тривалої підтримки, а й швидка підтримка для максимального прискорення перемоги.

 

Новий міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус вважає, що Україна переможе у війні, але не береться прогнозувати скільки часу займе боротьба за перемогу. Про це він заявив на Мюнхенській безпековій конференції, передає Європейська правда.

 

Пісторіус сказав, що підтримує позицію уряду та канцлера Німеччини в тому, що «Німеччина допомагатиме Україні скільки потрібно».

 

Повідомляється, що Пісторіус «повністю згоден» з тим, що Україні потрібна не лише обіцянка тривалої підтримки, а й швидка підтримка для максимального прискорення перемоги.

 

«Але ми не знаємо, як довго це триватиме. Тому ми маємо готуватися — змінити обсяги виробництва зброї та обговорити, що робити для спільної закупівлі зброї», — заявив він.

 

Крім того, міністр заявив про намір НАТО захищати держави, які вже стали членами Альянсу, якщо Росія вирішить розширити географію агресії.

 

«Ми можемо і захищатимемо кожен дюйм території альянсу», — запевнив він.