У США озвучили втрати ПВК Вагнера в Україні

Вагнер використовує бойовиків, переважно ув’язнених, як «гарматне м’ясо», і кидає їх у «м’ясорубку» без навчання та спорядження.

З початку повномасштабного вторгнення Росії ПВК Вагнера втратила в Україні понад 30 тисяч людей, у тому числі близько дев’яти тисяч загиблих. Про це заявив представник Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу у п’ятницю, 17 лютого, повідомляє Reuters.

 

За даними США, 90% «вагнерівців», ліквідованих в Україні лише у грудні, були засуджені. При цьому половина вбитих бойовиків загинула з середини грудня на тлі посилення боїв у районі Бахмута.

 

Кірбі зазначив, що після кількох місяців боїв в останні кілька днів «вагнерівцям» вдалося «нищівною ціною» досягти «успіхів» під Бахмутом.

 

«Можливо, зрештою вони досягнуть успіху в Бахмуті, але це не принесе їм реальної користі, тому що не становить реальної стратегічної цінності», — додав він.

 

Кірбі додав, що Вагнер використовує бойовиків, в основному ув’язнених як «гарматне м’ясо», і кидає їх у «м’ясорубку» без навчання та спорядження.

 

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet