Зеленський розповів, чи є ризик вступу Білорусі у війну проти України

Росія намагається залучити Білорусь у війну проти України.

Хоч Росія постійно намагається й буде намагатися залучити Білоруські війська у війну проти України, все ж це є малоймовірним. Якщо це й станеться — це буде великою помилкою для білорусів. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час Мюнхенської безпекової конференції.

Читайте також: Напоготові треба бути постійно: ОК “Південь” про нову ракетну загрозу

«Ми вважаємо, що на сьогодні ймовірності й високого ризику такого немає. Вони (росіяни, — ред.) можуть піти з Білорусі, але це складно», — сказав він.

Складно затягнути білоруських воїнів брати участь у війні проти України, адже їхня більшість не хоче воювати проти українського народу. Він навів аналітичні дані, де вказав, що 80% населення Білорусі не хоче воювати у війні проти України. 

Зеленський зауважив, що Росія намагається й буде намагатися залучити до прямого вступу у війні проти України.

“Це буде велика помилка Білорусі, велика історична помилка, тому що одна справа, коли з їх території, з деяких аеропортів летить авіація чи ракети. Вони були під контролем Росії. Це одна справа. А інша справа, якщо ти свідомо йдеш в наступ і приєднуєшся до російських терористів, ти в цей момент стаєш терористом і цим самим робиш Білорусь частиною терористичного режиму Путіна й цієї загарбницької війни”, — сказав Зеленський.

Читайте також: Росія понад 50 разів обстріляла північні області України

Він заявив, що при вступі у війну Білорусь стане суб’єктом майбутнього програшу, суду, трибуналу та відшкодування за все те, що Росія вже наробила й продовжує робити.

“Це велика помилка. Ми вважаємо, що сил у них недостатньо і всі, хто прийдуть на нашу землю, точно не повернуться. І це не залякування, я говорю як воно є, ми захищаємо себе. Ми ні на кого не наступаємо, ми — захищаємо себе”, — додав він.

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив, що залякування РФ напередодні річниці війни ні до чого не призведуть. Росія намагається налякати народ України масованими обстрілами, проте їй це не вдасться зробити.