Лукашенко назвав умову, за якої Білорусь вступить у війну

Лукашенко заявив, що якщо Україна здійснить агресію на Білорусь, лише тоді білоруська армія жорстоко відповість.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його армія долучиться до російської війни, якщо на Білорусь буде здійснено агресію. Про це повідомляє білоруська Белта та РБК.

Читайте також: РФ намагається взяти Бахмут до 24 лютого — Данілов

“Я готовий разом із росіянами воювати з території Білорусі тільки в одному поки що випадку: якщо звідти хоч один солдат прийде на територію Білорусі вбивати моїх людей. Якщо вони здійснять агресію проти Білорусі, відповідь буде найжорстокішою”, — заявив Лукашенко. 

Повертаючись до питання, чи можливий варіант залучення військ з боку Білорусі у війні проти України, Лукашенко заявив: “Ми мирні люди. Ми знаємо, що таке війна. Ми не хочемо війни. І ми в жодному разі не збираємося вводити свої війська на територію України. Якщо тільки ви звідти не здійсните агресію на територію Білорусі. Ось моя відповідь. Вона дана давно”.

Лукашенко також нагадав, що Росія є союзником Білорусі, у країн є спільне військове угруповання, проте він зауважив, що навіть при цьому Росія нібито ніколи не просила, щоб Білорусь почала війну проти України.

Читайте також: У британській розвідці оцінили бойовий потенціал військової авіації Росії

Нагадаємо, МЗС Росії погрожує вдарити по об’єктах України у космосі. Росія заявила, що “цивільна інфраструктура” в космосі, яку надають Україні для використання у військових цілях, може стати законною метою для удару.