Шпигуни РФ намагаються перешкодити постачанню зброї — ГУР

Одна з головних цілей Росії — вплинути на окремих авторитетних людей у країнах Європи та громадську думку.

Російська шпигунська мережа в країнах Європи працює над тим, щоб перешкодити постачанню західної зброї для потреб української армії. Про це повідомляє ГУР.

Читайте також: В ОП пояснили, навіщо переговори потрібні Росії

Повідомляється, що одна з головних цілей РФ – вплинути на окремих авторитетних людей у країнах Європи та громадську думку.

«Тому росіяни багато вкладають у роботу зі ЗМІ. Це і їхні відкриті пропагандистські рупори, такі як Russia Today, так і інші більш приховані способи впливу. Існують випадки, коли журналісти іноземних ЗМІ, завербовані росіянами, йдуть на роботу з єдиним завданням, — це поговорити з своїми колегами, щоб вплинути на їхню думку на користь Росії», – сказав представник військової розвідки Андрій Черняк.

Він зазначив, що останнім часом російська шпигунська мережа зосередилася на нейтралізації шляхів постачання західної зброї, яку Україні надають союзники.

«Росію цікавить вся Європа як «зона впливу». Якщо вона підкорить Україну, то не зупиниться на цьому. Вона піде далі. І ми знаємо, що Путін мав такі плани перед вторгненням в Україну. Можливо, вони не змінилися і зараз», – додав Черняк.

Раніше генсек НАТО заявив, що Росія розпочала новий наступ в Україні. Єнс Столтенберг заявив, що по всім ознакам видно початок нового великого наступу Росії.