У РФ засекретили закупівлі, які показували, що Путіна спостерігає онколог

Із сайту держзакупівель РФ зникли контракти «Центральної клінічної лікарні з поліклінікою» у якій була інформація про перебування Путіна на обліку в онколога.

З російського сайту держзакупівель зникли контракти «Центральної клінічної лікарні з поліклінікою» Управління справами президента РФ, завдяки яким журналісти дізналися, що у президента Росії Володимира Путіна онкологія. Про це повідомляє ЗМІ Настоящее время

Читайте також: Кадиров готовий “взяти Київ” за наказом Путіна й показав пістолет “для Зеленського”

Повідомляється, що дані зникли не раніше вересня 2022 року. Наразі документи неможливо знайти через рядок пошуку, а при переході на сторінку контракту за прямим посиланням з’являється повідомлення:

«До реєстру контрактів було включено зміну інформації про контракт, згідно з якою інформація та документи не повинні бути розміщені на офіційному сайті ЄІС відповідно до частини 5 статті 103 Закону № 44-ФЗ», — йдеться у повідомленні. 

Із сайту держзакупівель зникли не тільки контракти по закупівлях. Так, у листопаді 2022 року влада засекретила цілу низку держзакупівель, зокрема на забезпечення діяльності дипломатичних представництв, ФСБ і Служби зовнішньої розвідки, а також на підготовку мобілізації.

Читайте також: Росія розпочала новий наступ в Україні — генсек НАТО

Важливо зазначити, що “Центральна клінічна лікарня” надає медичні послуги для перших осіб держави. У квітні 2022 року ЗМІ опублікували розслідування про лікарів ЦКЛ, які регулярно супроводжують Володимира Путіна в поїздках по Росії. 

Проаналізувавши дані держзакупівель, журналісти з’ясували, що найчастіше Путіна супроводжують хірург-фахівець із раку щитоподібної залози і ЛОР. У різних поїздках президента супроводжували від шести до 13 фахівців.

“Судячи із закупівель, опублікованих до засекречування, 2022 року лікарі ЦКЛ продовжували супроводжувати Путіна. Так, було опубліковано контракти на розміщення медичних працівників у будинку відпочинку «Валдай» біля президентської резиденції в Новгородській області, а також у сочинських санаторіях «Дагомис», «Сочі» і «Русь». Водночас уперше за кілька років у січні 2022 року не було укладено контракт на розміщення медиків у готелях гірськолижного курорту «Лаура» в Сочі. Це може свідчити про те, що Путін перестав відвідувати цей курорт”, — йдеться у повідомленні. 

У червні 2022 року видання Newsweek із посиланням на трьох представників американської розвідки повідомило, що у квітні 2022 року Володимир Путін пройшов курс лікування від прогресуючої форми раку. Цю інформацію підтвердили й джерело, яке працює у великому російському онкоцентрі та знайоме з перебігом лікування президента.

Нагадаємо, в ОП пояснили сумніви Зеленського у тому, що Путін живий. Путін — людина-фейк. А в Росії, мабуть, просто не розуміють, як потрібно провести транзит влади.