Росія може готувати масовану ракетну атаку на 24 лютого — ОК “Південь”

Росіяни тримають у морі 2 підводних ракетоносії й можуть їх застосувати у масовій, комбінованій або точковій атаці по Україні.

Зараз у морі перебувають підводні ракетоносії із загальним залпом у 8 ракет “Калібр”. Ворог не відмовився від ідеї атакувати Україну масованими ракетними ударами і ймовірно, захоче масово вдарити по країні саме 24 лютого, в день річниці повномасштабної війни. Про це повідомила начальник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Читайте також: Росіяни створили чат-бот для доносів в окупованій Каховці — ЦНС

“Наразі корабельне угруповування перебуває в тій самій кількості й продовжують перебувати на службі в тому числі два підводних ракетоносії, споряджені до 8 ракетами «Калібр». Це говорить про те, що ворог не відмовився від ракетних атак”, — повідомила Гуменюк.

Вона додала, що ці ракети можуть бути залучені як до масованої, так і комбінованої ракетної атаки. Крім того, можуть бути застосовані й у точкових ударах. 

“Як правило, пуски з підводних човнів ускладнені в виявленні. Таким чином ворог може тероризувати місцеве населення загрозою цих ударів”, — додала вона.

Гуменюк зауважила, що варто пам’ятати про те, що ворог частіше грає м’язами, а напоготові мають ще надводні ракетоносії, які перебувають в пунктах базування і скоріш за все проходять переспорядження та готуються до наступного виходу.

Читайте також: Генштаб назвав втрати військ РФ на 13 лютого

“Якщо говорити про відстань від одного масованого удару до іншого — це, як правило, до двох тижнів. Можемо зауважити, що від попередньої до наступної (масованої атаки — ред.) — це якраз 24 лютого. Пам’ятаючи про тяжіння ворога до сакральних дат, треба бути напоготові”, — зауважила Наталія Гуменюк.

Нагадаємо, в ISW повідомили, що РФ перебільшує міць своїх наступів. Російська пропаганда сподівається на деморалізацію українців перебільшенням своїх «перемог», вважають аналітики.