Російська армія боїться наступу ЗСУ у двох напрямках — БР

Росіяни почали укріплювати ділянки фронту на Луганщині та у Запорізькій області, адже бояться, що ЗСУ підуть в одному з них напрямків.

Російська армія не знає де буде наступ ЗСУ, тому укріплюють дві ділянки фронту, а саме Запорізьку та Луганську. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії.  

Читайте також: У Бердянську окупанти пострілами розігнали пенсіонерів, що очікували виплат

У розвідці повідомляють, що знімки з відкритих джерел вказують на те, що Росія, ймовірно, ще більше зміцнила оборонні укріплення в центральній частині Запорізької області на півдні України, зокрема поблизу міста Тарасівка. Станом на 8 січня Росія встановила оборонні укріплення між містами Василівка та Оріхів Запорізької області.

У розвідці додають, що попри те, що Росія зосередила свої оперативні зусилля на центральній частині Донбасу, вона, як і раніше, занепокоєна захистом крайніх ділянок своєї розширеної лінії фронту. 

Саме про це свідчить продовження будівництва оборонних укріплень у Запорізькій і Луганській областях та розгортання особового складу. Лінія фронту Росії в Україні становить приблизно 1 288 км, з них лінія фронту в окупованій Росією Запорізькій області — 192 км.

Читайте також: У Канаді створили присвячену Україні монету із золота

“Значний прорив українських військ на Запоріжжі поставив би під сумнів життєздатність російського «сухопутного мосту», що з’єднує Ростовську область і Крим, а успіх України в Луганську ще більше підірвав би проголошену Росією військову мету — «звільнення» Донбасу. Рішення про те, якій з цих загроз надати пріоритет у протидії, ймовірно, є однією з головних дилем для російських оперативних планувальників”, — йдеться у розвідці. 

Нагадаємо, Генштаб назвав втрати військ РФ на 13 лютого. Минулої доби ЗСУ ліквідували 560 окупантів, а всього з початку вторгнення в Україну загинули 138 340 російських солдатів.