Повісток у військкомат у Дії не буде — Мінцифри

Михайло Федоров зазначив, що відомство нині працює лише над цифровим посвідченням ветерана.

Мінцифри не планує вводити нові сервіси для відправлення повісток. Цифровий військовий квиток для громадян призовного віку відомство також не розробляє, проте воно працює над цифровим посвідченням ветерана. Про це розповів глава Мінцифри Михайло Федоров в інтерв’ю РБК-Україна.

Читайте також: Зеленський: домагаємось санкцій проти атомної галузі РФ

«Є ще багато проблем, які потрібно вирішити, і я вважаю, що цими проблемами потрібно займатися. Тому повісток у Дія не буде, а над іншими сервісами бувають різні обговорення, але нічого немає в роботі», — зазначив він.

Федоров зазначив, що Мінцифра та Міноборони опрацьовують цифрове посвідчення ветерана та можливість отримувати сервіси онлайн для ветеранів. Також розробляється ще один проект, який стосується військової сфери — трансформація військово-лікарських комісій.

«Це комісії, через які проходять ветерани, які отримали поранення на полі бою. І зараз там є нелюдська бюрократія, так не можна ставитись до ветеранів. Тому ми допомагаємо цифровізувати цей напрямок, запровадити медичні електронні системи у шпиталях», — пояснив міністр.

Раніше Кулеба анонсував глобальні події до 24 лютого. На річницю початку війни в Україні у різних частинах світу відбудуться події, які надішлють чіткий сигнал Путіну.