Пентагон допомагає Україні бити за цілями — WP

За даними Пентагону, Україна не шукає схвалення від США щодо того, по яким цілям завдавати ударів, і зазвичай сама б’є по російських силах.

Українські військові завдають по ворогові ракетних ударів з HIMARS та інших високоточних установок після отримання детальних координат розташування росіян, наданих американськими військовими, які базуються в Європі. Про це у четвер, 9 лютого, повідомляє газета Washington Post із посиланням на українські та американські джерела.

 

«Цей процес має дати Вашингтону впевненість у тому, як будуть використовуватися комплекси більшої дальності у разі їхньої передачі Україні», — сказано в повідомленні.

 

У Washington Post зазначають, що українські офіційні особи звертаються до американських військових із проханням надати їм точні координати для подальшого удару. У відповідь ті одержують цифри.

 

«Ми давно визнали, що ділимося розвідданими з Україною, щоб допомогти їм захистити свою країну від російської агресії, і згодом ми оптимізували те, як ми обмінюємося інформацією, щоб мати можливість підтримувати їхні запити та їхні процеси націлювання з більшою швидкістю та масштабом. Українці несуть відповідальність за пошук цілей, визначення їхньої пріоритетності, а потім, зрештою, рішення, які з них атакувати. США не схвалюють цілі, і ми не беремо участі у виборі чи поразці цілей», — наголошує американська сторона.

 

Водночас, український чиновник розповів журналістам, що американські військові не завжди надають выдповыдь на запит. У цьому випадку українські військові не ведуть вогонь «наосліп».

 

 

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet