На ХАЕС відбулася ротація моніторингової місії МАГАТЕ

На підсумковій нараді представники МАГАТЕ підтвердили, що основні показники безпеки виконуються, зауважень щодо експлуатації немає.

 

На Хмельницькій АЕС відбулася ротація моніторингової місії Міжнародного агентства з ядерної безпеки (МАГАТЕ), робота станції повністю відповідає стандартам ядерної безпеки, повідомив генеральний директор ХАЕС Андрій Козюра у своєму відеозверненні у Telegram-каналі ДП НАЕК Енергоатом.

 

«На Хмельницькій АЕС продовжує свою роботу постійне представництво МАГАТЕ. Учора, 9 лютого, було проведено постійну ротацію представників агентства. На підсумковій нараді представники МАГАТЕ підтвердили, що основні показники безпеки на ХАЕС виконуються, зауважень щодо експлуатації немає», — сказав гендиректор.

 

Ротація постійних моніторингових місій Міжнародного агентства з ядерної енергії (МАГАТЕ) відбулася 6 лютого на Запорізькій та Південноукраїнській АЕС, 4 лютого – на Рівненській та Чорнобильській АЕС.

 

МАГАТЕ розмістило свої постійні моніторингові місії на всіх українських АЕС у відповідь на офіційний запит уряду України відповідно до доручення президента Володимира Зеленського.