Українські військові пройшли навчання на зенітних установках L-70 у Литві

Українські військові повертаються додому, аби передати свої знання іншим воїнам.

Українські військові пройшли навчання на зенітних установках L-70 у Литві. Про це повідомив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас у Twitter.

Читайте також: В Україні повернуть прозорість у закупівлях для ЗСУ

“Остання військова допомога Литви для України — це кілька десятків зенітних гармат L-70 з боєприпасами. Протягом останніх двох тижнів українські інструктори в Литві брали участь у тренуваннях з управління цими гарматами. Після повернення до України вони підготують ще більше операторів”, — написав він. 

Крім того, у Збройних силах Литви поділилися подробицями підготовки українських солдатів. 

Українські військові пройшли підготовку до бою, знищення ворожих літаків, гелікоптерів, дистанційного керування, технічного обслуговування та дрібного ремонту.

Додається, що українські бійці покращили свої знання у професійній тактиці, регулюванні та контролі дорожнього руху, застосуванні спеціальних засобів, плануванні операцій, захисті важливих осіб.

Читайте також: У Маріуполі пролунали вибухи, окупанти підняли авіацію — радник мера

Захисники повертаються в Україну та зможуть підготувати ще більше операторів. 

Нагадаємо, Олексій Данілов заявив, що в України є зброя, яка здатна знищувати цілі на території Росії. Секретар РНБО заявив, що Україна має зброю власного виробництва, яка може знищувати цілі на території РФ.