Кремль використовує “вибори” для легалізації окупації територій України — БР

У Кремлі планують “вибори” на захопленій території України для виправдання окупації.

У Кремлі хочуть продовжувати “русифікацію” окупованих територій за допомогою “виборів”. Так, 1 лютого голова Ради Федерації Російської Федерації Валентина Матвієнко заявила, що регіональні вибори в нещодавно анексованих районах України відбудуться 10 вересня 2023 року. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії. 

Читайте також: В Альпах через погодні умови за два дні загинуло вісім людей

У розвідці вважають, що приєднання виборів до єдиного дня голосування, який запланований по всій Росії, підкреслює прагнення керівництва РФ представити ці території як невід’ємні частини федерації.

Це є продовженням зусиль з «русифікації» окупованих територій, які включають перегляд систем освіти, зв’язку та транспорту.

“Хоча виборці більше не мають повноцінного демократичного вибору навіть на регіональних виборах у Росії, лідери, ймовірно, будуть використовувати аргумент, що нові вибори ще більше виправдовують окупацію, як засіб самовиправдання”, — вважають у Міністерстві оборони Великобританії. 

Читайте також: Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження воєнного стану та мобілізації

Нагадаємо, Папа Римський бажає зустрічі з Путіним та Зеленським. Папа Римський на початку війни просив у глави МЗС РФ Сергія Лаврова про зустріч із Путіним, але той йому відповів, що «поки що в цьому немає необхідності».