У столиці штату Нью-Йорк запропонували Бучі стати партнерами

Керівництво українського міста зараз перебуває у США, де налагоджує зв’язки з політиками та фондами, які допомагають у відновленні.

Столиця штату Нью-Йорк — місто Олбані — запропонувала місту Буча стати партнерами. Про це повідомив у суботу, 4 лютого, мер українського міста Анатолій Федорук під час поїздки до Сполучених Штатів, передає Укрінформ.

 

«У штаті Нью-Йорк ми плануємо відвідати Олбані — майбутнє місто-партнер Бучі. Мерія цього міста вийшла з ініціативою про партнерські відносини з нашим містом», — розповів Федорук.

 

Він також повідомив, що делегація мерії перебуває у США із шестиденним робочим візитом.

 

«Головна мета – донести до народу Сполучених Штатів те, що відбувається в Україні, та налагодити прямі зв’язки з політиками, фондами, які допомагають нам у відновленні», – сказав він.

 

За словами мера, «важливо відбудувати те, що зруйновано, але ще важливіше – стати набагато сучаснішими та сильнішими, ніж ми були до 24 лютого».

 

Він зазначив, що американська сторона забезпечила для нього у Вашингтоні «досить високий рівень зустрічей» – від керівництва Агентства США з міжнародного розвитку USAID до конгресменів, чиновників, партійних діячів, журналістів, бізнесменів.

 

«І демократи, і республіканці консолідовані у питанні підтримки України – як зараз, щоб здобути перемогу у війні, так і в перспективі», – поділився він.

 

Після російських звірств у Бучі до неї прикута увага світу, зауважив мер: «Нам доводиться виконувати в цей час навіть певною мірою дипломатичну місію, приймаючи політиків та різні делегації».

 

Глава міста також розповів, що у Вашингтоні брав участь у засіданні керівництва USAID, де було ухвалено рішення про виділення Україні та Молдові 135 млн доларів із коштів, які раніше призначалися для Американсько-російського інвестиційного фонду TUSRIF.

 

 

 

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet