Росія стягує війська до Маріуполя — мерія

Окрім живої сили, ворог стягує до міста та його околиць військову техніку готуючись до можливого наступу ЗСУ.

Російське командування відправило до Маріуполя додатковий контингент військових. Зараз у місті та його околицях базується близько 30 тисяч російських військових. Про це у п’ятницю, 3 лютого, йдеться у публікації радника мера Маріуполя Петра Андрющенка.

 

За його словами, лише за останній тиждень кількість окупантів у регіоні зросла на 10-15 тисяч осіб. Більшість із них розміщують у найближчих до Маріуполя селах.

 

Також до одного з приморських сіл зайшов підрозділ «кадировців» в 2-3 тисячі військових.

 

«Можливо, це формування «загородзагін» для потенційного наступу, тому що великих акцій «росгвардії», за нашою інформацією, не планується ні в Маріуполі, ні в районі», — написав Андрющенко.

 

Він же зазначив, що у селищах Маріупольського району посилилися «зачистки», а самі окупанти розповідають місцевим про те, що пріоритет спрямування атаки — Вугледар та Запоріжжя. Зазначається також, що переміщення техніки здійснюється вночі та зі спробою об’їзду Маріуполя.

 

Нагадаємо, в окупованому Маріуполі загарбники вирішили знести багатоповерховий будинок, 200 мешканців якого загинули під час ворожого удару.

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet