У Росії стали менше вербувати ув’язнених для ПВК “Вагнер” — БР

Напруженість у відносинах між «Вагнером» і Міністерством оборони Росії є частковою причиною зменшення кількості ув’язнених.

Масштаби програми вербування засуджених російською ПВК “Вагнер” значно зменшилися порівняно з піковим періодом між літом і осінню 2022 року. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії. 

Читайте також: В Енергодарі підірвали авто місцевого колаборанта: відео

Дані Федеральної служби виконання покарань Росії (ФСВП), опубліковані 31 січня 2023 року, свідчать про те, що кількість ув’язнених у країні становить 433 000 осіб, що свідчить про зменшення на 6 000 ув’язнених з листопада 2022 року.

“На противагу цьому, дані ФСВП свідчать про зменшення на 23 000 ув’язнених з вересня по листопад 2022 року. Найімовірніше, вербування Вагнера було основним фактором, що спричинив це скорочення”, — йдеться у повідомленні. 

Окремі свідчення українських військових за останні десять днів свідчать про зменшення використання росіянами штурмів у стилі «людської хвилі» бойовиками з “Вагнера” у ключових секторах.

Читайте також: Передача ракет від США може зайняти до 9 місяців — Bloomberg

У розвідці додають, що значна напруженість у відносинах між «Вагнером» і Міністерством оборони Росії є публічною. Конкуренція між угрупованнями в російській еліті, ймовірно, є частковою причиною зменшення кількості ув’язнених.

Нагадаємо, в ISW заявили, що Володимир Путін переоцінив можливості армії Росії. Російські війська не зможуть захопити до березня Донбас, як це наказав Путін.