Путін переоцінив можливості армії Росії — ISW

Російські війська не зможуть захопити до березня Донбас, як це наказав Путін.

Путін знову переоцінив можливості російських військових. Аналітики не помітили жодних доказів того, що російські війська відновили достатню бойову міць. Про це повідомляють в ISW.

Читайте також: Путін наказав захопити Запоріжжя до березня

Аналітики зазначають, що російські війська не мають сил, щоб розгромити українські сили на сході України й захопити понад 11 300 квадратних кілометрів неокупованої Донецької області (понад 42 відсотки від загальної площі Донецької області) до березня, як це наказав Путін. 

В Інституті оцінили, що великий російський наступ до квітня 2023 року, швидше за все, передчасно досягне кульмінації під час весняного сезону дощів у квітні (якщо не раніше), не досягнувши оперативно значущих наслідків. 

В ISW додають, що кульмінація російських сил може створити сприятливі умови для українських військ, якими вони зможуть скористатися у власному контрнаступі наприкінці весни або влітку 2023 року після залучення західних танкових поставок.

Читайте також: Катування та грабіж. Інтерв’ю російського офіцера

Нагадаємо, аналітики ISW розкрили план Путіна перед новим наступом в Україні. Путін намагається створити умови для подальших дій у північно-східні райони України.