Передача ракет від США може зайняти до 9 місяців — Bloomberg

На постачання боєприпасів буде виділено 200 мільйонів доларів.

США зможуть передати ракету наземного базування Ground Launched Small Diameter Bomb (GLSDB) протягом 9 місяців. Цю ракету буде замовлено у компанії Boeing. Про це повідомляє Bloomberg

Видання повідомило, що гібридна зброя великої дальності поєднує в собі два перевірених пристрої: бомбу малого діаметра ВПС, керовану за допомогою супутників GPS, яка зараз широко використовується, і армійську ракету, яка вже знаходиться на озброєнні Збройних Сил України. 

“Як і деяке інше обладнання, надане США та союзниками, воно не буде розгорнуто в Україні найближчим часом: За словами представника галузі, перші поставки займуть близько дев’яти місяців після того, як Повітряні сили укладуть контракт”, — повідомляють у виданні. 

Додається, що на початковому етапі на постачання боєприпасів буде виділено 200 мільйонів доларів.

Читайте також: Путін переоцінив можливості армії Росії — ISW

Нова боєголовка ракети Boeing може пролетіти понад 130 кілометрів і вразити ціль в межах 102 сантиметрів від її GPS-цілі. Це приблизно вдвічі перевищує дальність нинішніх ракет, що випускаються з пускових установок HIMARS.

Нагадаємо, у США заперечують, що пропонували Києву здати території в обмін на мир. В адміністрації президента США та в ЦРУ виступили зі спростуванням повідомлень у ЗМІ про те, ніби пропонували Україні віддати частину територій РФ.