Пентагон не вірить у повернення Криму Україні найближчим часом — Politico

У Пентагоні вважають, що українські сили не зможуть відвоювати Крим у Росії у найближчому майбутньому.

Українські війська навряд чи зможуть відвоювати Крим у російських військ у найближчому майбутньому. Про це заявили чотири високопосадовці Міністерства оборони США під час засекреченого брифінгу для членів Комітету з питань збройних сил Палати представників Конгресу США. Про це повідомляє Politico.

Читайте також: Ворог намагається знайти слабкі місця в обороні ЗСУ на Луганщині — Гайдай

Пентагон не вірить, що Україна має, або скоро матиме здатність витіснити російські війська з півострова, захопленого Москвою майже десять років тому.

Повідомляється, що серед учасників брифінгу були Лора Купер, заступник помічника міністра оборони США у справах Росії, України та Євразії, і генерал-лейтенант Дуглас Сімс, директор з питань операцій Об’єднаного штабу.

“Ми не будемо коментувати закриті брифінги, а також не будемо говорити про гіпотетичні можливості або спекулювати на потенційних майбутніх операціях. З точки зору здатності України боротися і відвоювати свою суверенну територію, їхні чудові результати у відбитті російської агресії й постійна адаптивність на полі бою говорять самі за себе”, — заявила прессекретар Пентагону Сабріна Сінгх.

Оцінка брифінгів перегукується з тим, на що генерал Марк Міллі, голова Об’єднаного комітету начальників штабів, натякав протягом останніх тижнів.

Читайте також: У Маріуполі зносять будинок, де загинули 200 мешканців — Андрющенко

«Я, як і раніше, вважаю, що цього року буде дуже і дуже важко військовим шляхом витіснити російські війська з усієї України. Це не означає, що цього не станеться, але це буде дуже, дуже важко”, — сказав Марк Міллі.

Нагадаємо, аналітики ISW розкрили план Путіна перед новим наступом в Україні. Путін намагається створити умови для подальших дій у північно-східні райони України.