Зброя партнерів не буде використана для обстрілу РФ — Резніков

Міністр оборони заявив, що Україні якнайшвидше потрібні Patriot, SAMP-T, IRIS-Tб та NASAMS, щоб не повторилася трагедія у Дніпрі.

 

Україна потребує далекобійної зброї і готова надати будь-які гарантії, що зброя партнерів не буде використана для обстрілу території РФ, заявив міністр оборони України Олексій Резніков. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

 

“Якщо ми матимемо можливість вражати цілі з відривом до 300 км, російська армія зможе переважати і буде змушена відступити. Україна готова дати будь-які гарантії, що ваша зброя не буде використана, щоб обстрілювати територію РФ. Ми маємо безліч цілей на тимчасово окупованій українській землі, і ми готові координувати вибір цілей з нашими партнерами”, — сказав Резніков на спільному засіданні уряду України та Єврокомісії.

 

Міністр оборони наголосив, що для перемоги Україні потрібно перехопити стратегічну ініціативу, додавши, що отримання систем ППО є пріоритетом.

 

“Найважливіше, щоб трагедія у Дніпрі, де російська ракета вбила 46 людей, включаючи шістьох дітей, не повторилася. Нам потрібні Patriot, SAMP-T якнайшвидше, як і нові поставки IRIS-Tб NASAMS”, — сказав він.

 

Також Резніков підкреслив, що Україна потребує танків та бронетехніки. Міністр знову наголосив на необхідності у більшій кількості артилерійських боєприпасів як для захисту, так і для контрнаступу.

 

За словами голови відомства, виробництво боєприпасів має бути збільшено, додавши, що Україна вже налагодила виробництво снарядів та мін “радянського калібру” і їх тестування на фінальному етапі.

 

Крім того, Резніков наголосив на необхідності зброї, здатної вражати російські системи радіоелектронної боротьби.