Актуально Як перевірити партнерів по бізнесу на добропорядність

Для бізнесу вже сталою практикою перевіряти партнерів чи співробітників перед співпрацею за електронними базами даних. Електронні реєстри можуть багато розповісти про людину чи компанію: чи немає у них боргів, проблемних судів, кримінальних проваджень та сумнівних справ.

Керуючись логікою «попереджений — отже озброєний»‎, можливо в багатьох випадках уберегти себе від шахраїв чи банкрутів і тим самим зберегти свої час та гроші.

Великі компанії для перевірки людей винаймають юридичні відділи та служби безпеки. Але зробити це ви можете самостійно, завдяки сервісу перевірки людей за відкритими базами Scanbe.io.

Для пошуку інформації про особу потрібно ввести ПІБ та за наявності ідентифікаційний код. Після пошуку користувачу буде надано досьє з усіма співпадіння за наданими пошуковими параметрами. Інформація про особу поділяється на розділи: суди, борги, нерухомість, реєстр юридичних осіб та інше.

Суди

Реєстри судових рішень містять багато важливої інформації про особу: від боргів до кримінальних справ.

  • Господарські спори. Порушення умов поставки, заборгованість з оплати товарів та послуг, банкрутство та багато іншого. Дана категорія справ розповість про те, як особа веде свої справи та чи не «полюбляє»‎ судитися зі своїми партнерами.

  • Стягнення заборгованості за банківськими кредитами, позиками, комунальними платежами. Дана категорія спорів розповість про платоспроможність особи та про те, як вона виконує свої грошові зобов’язання.

  • Кримінальні справи. Розглядаються судом на етапі досудового слідства в частині надання дозволів на проведення обшуків та інших слідчих дій. Якщо особа була учасником кримінальної справи, то з високою вірогідністю інформація про це міститиметься в судових документах.

Реєстр боржників

Пресс-служба

Пресс-служба

Єдиний реєстр боржників — база даних про боржників відносно яких відкрито виконавче провадження. Якщо особа включена в даний реєстр, то до неї можуть застосовуватися такі заходи примусу, як блокування рахунків, арешт майна та інше. Скоріш за все така особа має схильність до невиконання грошових зобов’язань і в неї проблеми з веденням бізнесу.

Реєстр нерухомості

У реєстрі нерухомого майна міститься інформація про майновий стан людини. Якщо у власності є житло, земельні ділянки, комерційна нерухомість і таке інше, то особа має певний капітал і у разі заборгованості матиме що продати для виплати коштів кредиторам.

Якщо ж особа нічим не володіє, а ще й має арешти за виконавчим провадженням, то це свідчить про поганий фінансовий стан.

Тож використовуйте Scanbe.io і спирайтеся на факти при прийнятті рішень.

З повагою, юрист сервісу Scanbe.io — Червенюк Дмитро