Окупанти переоцінюють свої військові можливості на Донеччині — ISW

Окупанти переоцінюють свої можливості на полі бою, а також в напрямку Донецької області.

Російські офіційні особи знову переоцінюють можливості російських військових щодо просування в Донецькій області та на полі бойових дій за короткий проміжок часу. Про це повідомляють в ISW.

Читайте також: У ГУР попередили про важкі місяці на фронті

Аналітики повідомляють, що голова “Донецької Народної Республіки” Денис Пушилін заявив 31 січня, що захоплення Росією Бахмута дозволить Росії просунутися до Краматорська і Слов’янська, які знаходяться приблизно в 40 км на північний захід від Бахмута. 

“Засновник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин раніше стверджував, що середня швидкість просування російських військ навколо Бахмута становить близько 100 метрів на день, і що російським військам знадобилося вісім місяців, щоб просунутися з окупованих Попасної Луганської області та Світлодарська до їхніх нинішніх позицій в околицях Бахмута (відстані 25 км і 22 км відповідно)”, — повідомляють в Інституті. 

Зазначається, що Пушилін також стверджував, що гіпотетичне захоплення росіянами Вугледара дозволить російським військам розпочати наступальні операції на Курахове, Мар’їнку та Покровськ — попри нездатність російських військ захопити Мар’їнку з 17 березня 2022 року, коли Міністерство оборони (МО) Росії неправдиво заявило про захоплення цього населеного пункту. 

Читайте також: РФ не наважиться застосувати ядерну зброю — Буданов

“Пушилін також стверджував, що російські війська захоплять Авдіївку, але не надав жодних пояснень, як російські війська прорвуть майже дев’ятирічні українські укріплення навколо населеного пункту”, — додають в ISW.

Аналітики зазначають, що такі очікування Пушиліна щодо гіпотетичного захоплення Росією Бахмута ще раз демонструють, що росіяни продовжують стикатися з проблемами в точній оцінці часових і просторових відносин з урахуванням російського військового потенціалу.

Нагадаємо, у Генштабі повідомляють, що за добу знищено 920 окупантів. Загалом з початку повномасштабної війни на території України загинули понад 128 тисяч російських солдатів.