Зеленський може зустрітися з Байденом у Польщі — ЗМІ

Ймовірно, зустріч запланована на кінець лютого.

Президент України Володимир Зеленський наприкінці лютого може зустрітися із президентом США Джо Байденом до Польщі. Про це повідомляє польське видання Dziennik Gazeta Prawna.

Читайте також: Головні бої ще попереду — Данілов

Повідомляється, що вже розглядаються два міста — Жешув та Варшава. 

“Український президент представить мирний план і закличе до проведення міжнародної конференції по Україні”, — про це повідомило дипломатичне джерело в Києві. 

Видання повідомляє, що розглядається варіант зустрічі Джо Байдена в Польщі з президентами Анджеєм Дудою та Володимиром Зеленським, щоб представити свій мирний план з 10 пунктів. 

Документ має містити 10 пунктів. Вона передбачатиме визнання територіальної цілісності України в межах кордонів, що існували до анексії Криму в березні 2014 року.

Читайте також: Харківська область готова до ймовірного наступу РФ — голова ОВА

Додається, що на зустрічі планується повернутися до теми гарантій безпеки для Києва. Окрім США, до країн-гарантів увійдуть Канада, Туреччина, Великобританія, Ізраїль, Німеччина та Польща.

Нагадаємо, у Польщі передумали передавати Україні F-16. У Міноборони заявили, що не обговорювали питання передачі Україні своїх винищувачів, попри заяву прем’єр-міністра країни.