У ЗСУ назвали причину призупинення контрнаступу на Лиманському напрямку

Через нестачу ресурсів та погоду українські сили не можуть здійснювати наступальних дій.

Хоч українські війська й продовжують вести бої на Лиманському напрямку, що на Луганщині, все ж нестача ресурсів та погодні умови не дають змоги вести наступ. Для контрнаступу українським силам не вистачає військової допомоги від партнерів. Про це повідомив речник Східного угрупування військ ЗСУ полковник Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

Читайте також: Україна має зробити все, щоб до літа повернути Крим — Буданов

“Ряд факторів впливає, по-перше, ми — не росіяни. Ми не кидаємо наші підрозділи, коли не маємо резервів, достатньої вогневої підтримки. Тому ми діємо так, як приписує адекватна сучасна військова наука. Коли у нас були ці можливості, ми просувалися — погодні умови, резерви”, — заявив Череватий.

Він додав, що відсутність просування не означає зупинення боїв, адже українські сили продовжують знищувати логістику та склади російської армії.

“Бойові задачі бувають різні — це не завжди наступальні дії. Це виснаження противника, а є момент, коли ти можеш перейти до більш рішучих дій і прорвати оборону противника, як у Харківській області було”, — додав він.

Читайте також: На Дніпрі знищено п’ять човнів з диверсантами

Нагадаємо, РФ однозначно готується до чогось на східному фронті у лютому — Гайдай. У лютому на Луганщину прибудуть мобілізовані росіяни, які закінчили навчання.