У британській розвідці оцінили успіх армії РФ на успіх біля Вугледару

Хоч російська армія й здійснює атаки навколо Павлівки та Вугледару, все ж у неї немає шансів здійснити значний прорив у цьому напрямку.

За останні три дні Росія, ймовірно, розвинула свої зондувальні атаки навколо міст Павлівка і Вугледар у більш скоординований наступ. Росія може продовжувати отримувати локальні перемоги у цьому напрямку, проте малоймовірно, що досягне прориву. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії. 

Читайте також: У Повітряних силах назвали основну загрозу

У зведенні зазначається, що ці населені пункти розташовані за 50 кілометрів на південний захід від Донецька, і Росія вже використовувала 155-ту морську піхотну бригаду під час невдалого штурму цього ж району в листопаді 2022 року.

Додається, що елементи 155-ї бригади знову залучені у складі сил розміром щонайменше з бригаду, які, ймовірно, просунулися на кілька сотень метрів за невелику річку Кашлагач, яка протягом кількох місяців позначала лінію фронту.

У розвідці зазначають, що російське командування, ймовірно, має на меті розробити нову вісь наступу на підконтрольну Україні територію Донецької області та відвернути українські війська з Бахмутського напрямку, де точаться запеклі бої.

Читайте також: ЗСУ за добу знищили 850 окупантів — Генштаб

“Існує реальна можливість того, що Росія продовжить здобувати локальні перемоги в цьому секторі. Однак малоймовірно, що Росія має достатню кількість вільних військ у цьому районі, щоб досягти оперативно значущого прориву”, — повідомляють у розвідці. 

Нагадаємо, у Генштабі повідомили, що ЗСУ повністю знищили розвідувальну роту росіян під Вугледаром. Українські сили знищили розвідроту росіян, які брали участь у штурмі міста Вугледар, що на Донеччині.