«Як Давид переміг Голіафа», — Буданов про перемогу України над Росією

Начальник ГУР вважає, що українські війська зруйнували міф про російську армію й переможуть її, як Давид Голіафа.

Українські війська вже зруйнували міф про начебто “другу армію світу” Росії. Українські сили переможуть  «велику і непереможну» армію Росії, так само як у міфі про перемогу Давида над Голіафом. Про це повідомив керівник ГУР МО Кирило Буданов в інтерв’ю польському порталу Wirtualna Polska.

Читайте також: Затримки Заходу з надання озброєння обмежили Україну проводити контрнаступ — ISW

Буданов пояснив, що перш за все, необхідно звільнитися від мислення про війну як про щось статичне, «застигле» чи фіксоване, адже, на його думку, це жива субстанція. Однак, керівник ГУР вважає, що українська армія розвіяла міф про “непереможну” російську армію.

“Так, я думаю, що це був міф. Однак я думаю, що ми, українці, допомогли світові розвіяти байки про непереможну російську армію. Повернуся до історії: за часів королеви Єлизавети I британці розгромили іспанський флот на морі, Велику і Непереможну Армаду. Так само ми переможемо «велику і непереможну» армію Росії. Так само як Давид переміг Голіафа”, — заявив Буданов. 

Читайте також: Обстріл Херсона: кількість постраждалих збільшилась

Нагадаємо, у британській розвідці повідомили, що Кремль може готувати ще одну хвилю “часткової мобілізації”. Російська влада перестала випускати з РФ киргизьких трудових мігрантів з подвійними паспортами й кажучи їм, що їхні імена є в мобілізаційних списках.