СБУ затримала чоловіків, які передавали дані РФ для ударів по Донеччині

Зловмисники відстежували місцеперебування українських військових та фіксували ворогу місця розташування та інформацію про технічний стан об’єктів критичної інфраструктури регіону.

Працівники СБУ викрили та зібрали беззаперечні докази вини ще двох ворожих поплічників. Відомо, що два чоловіки на Донеччині збирали для агресора розвіддані про дислокацію та переміщення підрозділів Сил оборони у прифронтових районах Донецької області. Про це повідомляється в СБУ.

Читайте також: У Бєлгородській області повідомляють про “обстріл” з постраждалими

Поплічники ворога цікавилися позиціями українських сил у Слов’янську і Краматорську. Крім того, чоловіки передавали ворогу місця розташування та інформацію про технічний стан об’єктів критичної інфраструктури регіону. 

Зловмисники передавали інформацію окупантам для прицільних ракетних ударів по українських містах.

Повідомляється, що один з чоловіків — місцевий житель, який фіксував переміщення ЗСУ. Інший чоловік — відправляв “звіти” про розміщення українських військових.

Обидва користувалися анонімними каналами відправлення повідомлень.

Читайте також: «Як Давид переміг Голіафа», — Буданов про перемогу України над Росією

“Співробітники СБУ затримали обох зловмисників у березні та жовтні минулого року під час контрдиверсійних заходів на Донеччині. За матеріалами української спецслужби суд призначив їм покарання у виді 8 та 10 років ув’язнення відповідно”, — йдеться у повідомленні. 

На підставі зібраних доказів суд визнав фігурантів винними за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації);
  • ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до Законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Нагадаємо, в ОК “Південь” повідомили, що між ракетними атаками Росія може завдавати точкові удари. Росія може вдарити по Україні точковими ударами.