Ворог атакує на чотирьох напрямках – Генштаб

Росіяни завдали чотири ракетні удари, а також 10 разів застосували РСЗВ, зокрема – по цивільній інфраструктурі міста Очаків.

 

Російські агресори продовжують наступ на чотирьох напрямках у Донецькій області. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у понеділок, 30 січня.

 

 

 

«Противник продовжує вести наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Новопавлівському напрямках. На інших напрямках – обороняється», – йдеться у повідомленні.

 

 

На Волинському, Поліському, Сіверському і Слобожанському напрямках обстановка без значних змін, наступальних угруповань противника не виявлено. Росіяни обстріляли райони населених пунктів Хренівка і Червоний Хутір Чернігівської області; Вовчине, Шпиль, Басівка, Запсілля, Мезенівка, Велика Писарівка Сумської області, а також Ветеринарне, Глибоке, Зелене, Нескучне, Верхня Писарівка, Вовчанськ, Бударки, Новомлинськ і Дворічна у Харківській області.

 

На Куп’янському напрямку від ворожого вогню постраждали Синківка і Кислівка Харківської області, а також Новоселівське, Берестове й Андріївка у Луганській області.

 

На Лиманському напрямку обстріляні Новоєгорівка, Макіївка, Краснопопівка і Діброва Луганської області, а також Ямполівка, Ямпіль Донецької області.

 

На Бахмутському напрямку під ворожий вогонь потрапили Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівка, Веселе, Красна Гора, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Озарянівка, Дружба, Іванопілля та Нью-Йорк Донецької області.

 

На Авдіївському напрямку під ворожий танковий, мінометний та артилерійський вогонь потрапили Водяне, Красногорівка і Мар’їнка.

 

На Новопавлівському напрямку обстріляні Водяне, Богоявленка, Вугледар і Нескучне Донецької області.

 

На Запорізькому і Херсонському напрямках від вогню артилерії противника постраждали райони більш як 40 населених пунктів. Серед них – Времівка Донецької області; Гуляйполе і Білогір’я – Запорізької; Добра Надія у Дніпропетровткій області; Берислав, Львове, Іванівка, Антонівка, Херсон, Берегове і Велетенське Херсонської області. Є постраждалі серед мирних жителів.

 

Своєю чергою авіація Сил оборони України впродовж доби завдала чотири удари по районах зосередження ворога, а підрозділи ракетних військ та артилерії уразили три пункти управління, чотири райони зосередження ворога та два склади з боєприпасами.