Резніков зустрівся з генеральним інспектором Пентагону

Міністр оборони України та генеральний інспектор міністерства оборони США обговорили питання співробітництва та забезпечення контролю над озброєнням.

Міністр оборони Олексій Резніков у п’ятницю, 27 січня, провів зустріч із генеральним інспектором Пентагону Робертом Сторчем під час якої обговорив моніторинг західного озброєння. Про це Резніков повідомив у Facebook.

 

Резніков розповів, що зустріч була змістовною та предметною, а її результати дуже важливі для подальшої тісної співпраці.

 

«Делегація інспекторів США позитивно відзначила перші результати впровадження Міністерством оборони України логістичної програми LOGFAS, яка дозволяє моніторити постачання Україні озброєння від країн-партнерів і контролювати рух матеріально-технічної допомоги», — поінформував міністр.

 

За його словами, сторони обговорили і подальшу роботу з автоматизації для забезпечення контролю та неможливості корупції.

 

«Наші партнери переконалися, що все озброєння та обладнання, що доставляється зі США у відповідній кількості, ефективно застосовується українськими захисниками», — зазначив Резніков, підкресливши, що війна обов’язково завершиться перемогою України.

 

Чиновник додав, що саме тому вже зараз потрібно закладати фундамент для співпраці у повоєнний час — для відновлення незалежної та суверенної України.

 

«Важливо, щоб ця стратегія була відома нашим союзникам і друзям за кордоном, які вчергове сьогодні пересвідчилися в нашій повній відкритості», — підсумував голова українського оборонного відомства.

 

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet