У Польщі почав працювати енергетичний хаб ЄС

Хаб дозволить міжнародним партнерам та приватному сектору спрямовувати допомогу Україні, тоді як ЄС повністю фінансуватиме її транспортування.

Енергетичний хаб ЄС rescEU, який почав працювати у Польщі, слугуватиме логістичним центром для надання екстреної енергетичної допомоги Україні. Про це йдеться у прес-релізі Європейської служби зовнішніх справ.

 

У його відкритті взяли участь Єврокомісар із кризового врегулювання Янез Ленарчич та прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

 

Зазначається, що хаб дозволить міжнародним партнерам та приватному сектору спрямовувати допомогу Україні, тоді як ЄС повністю фінансуватиме її транспортування.

 

«RescEU буде використовуватися для доставки в Україну електрогенераторів для підтримки постачання електроенергії на тлі атак Росії проти енергоінфраструктури», — йдеться у повідомленні.

 

Для наповнення хаба генераторами ЄС виділив Польщі 114 мільйонів євро. На першому етапі в Україну буде доставлено 1000 нових генераторів — вони доповнять 1400 генераторів та мільйони одиниць енергетичного обладнання, вже наданих у рамках Механізму цивільного захисту ЄС.

 

Раніше повідомлялося, що Франція дуже стурбована питанням ядерної безпеки і оголошує про виділення 3 млн. євро на розгортання присутності місії Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на українських АЕС.

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet