По всій Україні повітряна тривога: усі подробиці

Голови ОВА повідомили про ситуацію по всім регіонам країни.

Сьогодні, 26 січня зранку по всій Україні було оголошено повітряну тривогу. У військових обласних адміністраціях повідомили, яка ситуація у всіх регіонах станом на 9 годину. 

Читайте також: Канада думает о передаче Украине танков Leopard

На головній сторінці Київської ОВА о 08:14 повідомили, що на Київщині є загроза ракетної атаки. 

“Жителі Київщини! Загроза масштабної ракетної атаки по всій території України. Будьте в укриттях або дотримуйтеся правила «двох стін». Бережіть себе та близьких”, — йдеться у повідомленні. 

У Поліції Києва також повідомили про ракетну небезпеку та закликали не фіксувати та не викладати у мережу роботу ППО.

“Увага‼️ Ні в якому разі не фільмуйте та не викладайте у мережу роботу засобів ППО та наслідки російських терористичних ударів. Ворог уважно моніторить наш інформаційний простір. Своїми необміркованими діями ви можете стати ворожим корегувальником!”, — йдеться у повідомленні. 

О 09:01 в ОВА повідомили, що на Київщині працює ППО й закликали громадян залишатися у безпечних місцях та не ігнорувати небезпеку. 

О 08:16 голова Миколаївської ОВА Віталій Кім написав, що ворожі ракети вже на території України. 

“Ракети залетіли на територію України. Мінімум 2 на північний захід через Миколаївську область”, — написав Кім. 

О 08:29 він написав, що було помічено ще 3 ракети й закликав громадян сидіти в укриттях. 

Читайте також: У Німеччині чоловік влаштував різанину у поїзді

Голова Одеської ОДА Максим Марченко о 07:40 написав, що Росія готується завдати масований ракетний удар по Україні. 

“Увага мешканці Одещини! Ворог готується нанести масований ракетний удар по Україні із застосуванням авіації та кораблів! Прошу не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. Віримо в нашу протиповітряну оборону. Слава Україні!”, — написав він. 

О 08:08 очільник Дніпропетровської міської ради Микола Лукашук написав, що на Дніпропетровщині застосовуються екстрені відключення світла через загрозу ракетних ударів.

“Ворожі ракети вже у повітряному просторі України. Всі ж пам‘ятають, що не треба викладати в соцмережі роботу протиповітряної оборони?”, — написав він згодом. 

Очільник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул написав, що є реальна загроза ракетного удару, тому енергетики превентивно проводять відключення ліній електропередач. 

“Вже відключено частину критичної інфраструктури тепло- та водопостачання. Лікарні та всю циркуляцію води в системі переводимо на генератори. Зупиняється комунальний електротранспорт. Всі Пункти Незламності та пункти обігріву — у роботі”, — написав він. 

О 08:12 Вілкун додав, що з південного напрямку Кривого Рогу дві повітряні цілі, імовірно крилаті ракети.

Читайте також: Facebook і Instagram розбанять Трампа

Голова Вінницької ОВА Сергій Борзов написав о 09:07, що йде повітряний бій, а ЗСУ контролюють повітряний простір над Вінниччиною. 

Голова Черкаської ОВА Ігор Табурець повідомив, що на цей час підвищена загроза ракетного удару на Черкащині й закликав мешканців перебувати у безпечному місці. 

О 08:20 голова Хмельницької ОДА написав, що російські ракети у повітряному просторі України й закликав громадян перебувати в укриттях. 

Читайте також: На Херсонщині окупанти депортували ціле село — ЦНС

О 09:13 про ракетну небезпеку повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький. 

“Прошу жителів Львівщини не нехтувати реальною загрозою. Ворожі ракети уже перебувають у повітряному просторі України. На Київщині та Вінниччині працюють Сили ППО. Залишайтесь в укритті і вірте у наших захисників”, — написав він. 

Нагадаємо, у ЗСУ повідомили , що збили всі запущені РФ дрони. Усі 24 ворожі повітряні цілі були знищені. Переважна кількість дронів-камікадзе було збито у центрі країни.