В “Укренерго” розповіли про ситуацію з електроенергією після ракетної атаки

Ситуація в енергосистемі по всій Україні складна, до всіх областей доведені ліміти споживання.

Російські війська завдали ракетного удару по енергосистемі України. Це вже 13 ракетний удар та 15 атака дронів по енергосистемі України. Внаслідок ракетної атаки у декількох областях пошкоджено або знищено обладнання. Про це повідомляють в «Укренерго».

Читайте також: Сили ППО збили 47 з 55 російських ракет — Залужний

“Є влучання та пошкодження обладнання у південному, центральному, південно-західному регіонах. У Дніпровському регіоні на одному з енергооб’єктів основне високовольтне обладнання знищено. Проблеми з енергоживленням, спричинені обстрілами, на півдні, в тому числі й в Одеській області”, — йдеться у повідомленні. 

Додається, що під час атаки по Україні були запроваджені аварійні відключення. Зараз поступово повертаються планові графіки обмежень. Дефіцит в системі значний, тому до всіх областей доведені ліміти споживання.

Про ситуацію з електроенергією повідомили й у ДТЕК.

“У Києві, Київщині та Дніпропетровщині продовжують діяти екстрені відключення. Під час останньої атаки Росія завдала значної шкоди українській енергосистемі, через що енергетики не можуть повернутись до стабілізаційних відключень”, — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: У Вінниці, Одесі та Києві вибухи: подробиці

Нагадаємо, у Києві екстрено вводять аварійні відключення світла. Завчасне відключення електроенергії допоможе уникнути можливих пошкоджень об’єктів критичної інфраструктури, повідомляють у КМВА.