Кладовище «вагнерівців» розрослося у сім разів — ЗМІ

Збільшення території кладовища збігається з кривавим наступом російських солдатів і найманців на сході України.

Цвинтар, що використовується ПВК Вагнер для поховання вбитих найманців у станиці Бакинська Краснодарського краю, за останні кілька місяців збільшився у сім разів. Про це повідомляє The New York Times, посилаючись на низку супутникових знімків та аудіозаписів.

Читайте також: У РФ зробили нову заяву про «червоні лінії»

«Поховання, що розширилося, — рідкісне візуальне свідчення, що показує, яку шкоду завдає Вагнеру, особливо його пересічним бійцям, вторгнення в Україну. На супутниковому знімку, зробленому 24 січня, видно близько 170 поховань в районі кладовища, де ховають бійців Вагнера, і у сім разів порівняно з тим, що було видно на супутникових знімках лише два місяці тому”, — йдеться у статті.

У The New York Times зазначають, що збільшення території цвинтаря збігається з кривавим наступом військових РФ та найманців з метою закріпитися на сході України. Також уряд США стверджує, що втрати Вагнера на полі бою «обчислюються тисячами і 90% із них — це ув’язнені, які були завербовані для участі в бойових діях в обмін на звільнення з в’язниці».

Раніше Зеленський заявив, що РФ атакує, готує новий наступ. Щоб не визнавати хибність агресії, Кремль має намір кинути більше своїх людей та техніки на фронт, заявив Зеленський.