Зеленський про танки: Ключове тепер — швидкість постачання

Глава держави зазначив, що наразі головним питанням є швидкість навчання ЗСУ та передачі цього озброєння.

 

Президент України Володимир Зеленський привітав рішення низки західних партнерів передати Києву сучасні західні танки. Про це він заявив у своєму вечірньому зверненні.

 

«Сьогодні день надзвичайно приємних новин для України. Є танкова коаліція. Є рішення щодо відкриття постачання танків для нашої оборони — сучасних танків. Я дякую всім нашим союзникам за готовність передати нам сучасні і дуже потрібні танки», — наголосив він.

 

За його словами, рішення Німеччини про передачу Leopard та США про передачу Abrams «доводить найважливіший факт для світу зараз — факт, що свобода лише міцнішає».

 

«І те, як об’єднано ми всі працюємо для посилення свободи, для захисту України та Європи – це історичне досягнення лідерів, які працюють зараз», — додав глава української держави.

 

Зеленський також зазначив, що «ключова тепер швидкість та обсяг» постачання в Україну цієї військової техніки.

 

«Швидкість тренування наших військових та швидкість постачання танків в Україну та обсяг танкової підтримки. Ми повинні сформувати такий танковий кулак свободи, після ударів якого тиранія вже не підніметься. Ми можемо це зробити. Разом – так само, як ухвалюємо рішення сьогодні», — резюмував він.