Військові РФ “неохоче” приймають на озброєння танки “Армата” — БР

Війська РФ скаржаться на дуже поганий стан танків російського виробництва Т-14.

Росія працювала над підготовкою невеликої кількості основних бойових танків Т-14 «Армата» для першого оперативного розгортання в Україні, проте російські війська “неохоче” приймають їх на озброєння. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії. 

Читайте також: У Росії горить церква, в якій благословляли росіян на війну в Україні

У розвідці додають, що в останні місяці російські війська неохоче приймали першу партію Т-14, виділену їм для розгортання, оскільки машини перебували в дуже поганому стані.

“Невідомо, які саме аспекти машин викликали таку реакцію, але протягом останніх трьох років російські офіційні особи публічно описували проблеми з двигуном і тепловізійними системами Т-14”, — йдеться у розвідці. 

У Міноборони нагадали, що у 2021 році міністр оборони Сергій Шойгу назвав заплановане на 2022 рік виробництво лише “дослідно-промисловою” партією. 

“Малоймовірно, що будь-які розгорнуті танки Т-14 будуть відповідати звичайним стандартам для того, щоб нова техніка вважалася придатною до експлуатації”, — зазначають у Міноборони Британії. 

Читайте також: Ворог вербує ув’язнених українців, примусово вивезених до РФ

Нагадаємо, у британській розвідці повідомляли, що Росія відправить в Україну на фронт недороблені танки для пропаганди. Москва планує відправити в Україну на фронт проблемні танки власного виробництва.