Генштаб РФ розкритикували за заборону носити бороду військовим — БР

Військове керівництво Росії знову розкритикували за прагнення покращити повсякденну дисципліну у військах.

Генерал Валерій Герасимов, начальник Генерального штабу Росії й новопризначений командувач в Україні розпочав свою роботу на посаді з прагнення покращити повсякденну дисципліну у військах, які дислокуються в Україні. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великобританії. 

Читайте також: Лікарня у Дніпрорудному переповнена пораненими окупантами — Генштаб

У розвідці повідомляють, що відтоді, як він вступив на посаду, офіцери намагаються обмежити носіння військової форми, що не відповідає статуту, пересування на цивільному транспорті, використання мобільних телефонів і нестандартних зачісок.

Заходи від Герасимова були зустрінуті скептично. Однак найбільше насмішок викликали спроби покращити стандарт гоління військовослужбовців.

Так, представники так званої “Донецької народної республіки” назвали визначення пріоритетів “фарсом”, який “перешкоджає процесу знищення ворога”.

Власник ПВК “Вагнера” Євген Пригожин розкритикував військове керівництво, заявивши, що “війна — це час активних і сміливих, а не чисто поголених”.

Читайте також: Очільники МЗС країн ЄС обговорять підтримку Києва

“Російські збройні сили продовжують страждати від оперативного глухого кута і великих втрат; надання Герасимовим пріоритету здебільшого другорядним нормативним актам, ймовірно, підтверджує побоювання його численних скептиків у Росії. Разом з міністром оборони Сергієм Шойгу його все частіше вважають таким, що відірвався від реальності та зосередився на презентації, а не на суті справи”, — йдеться у повідомленні розвідки. 

Нагадаємо, Генштаб назвав втрати армії РФ на 23 січня. Минулої доби Сили оборони України знищили 720 окупантів, а також п’ять російських танків, два БПЛА і катер.