У британській розвідці розповіли, скільки вагнерівців воює проти України

На цей час ПВК “Вагнер” налічує до 50 000 бойовиків на фронті в Україні.

ПВК “Вагнер” зараз налічує до 50 000 бойовиків на фронті в Україні й став ключовим компонентом української кампанії.  Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії. 

Читайте також: В ОП пояснили сумніви Зеленського у тому, що Путін живий

Повідомляється, що ПВК “Вагнера” 27 грудня офіційно зареєструвалася як юридична особа в російському Єдиному державному реєстрі. Основним видом діяльності групи було визначено “консультування з питань управління”, жодної згадки про бойові дії не було. 

У розвідці вважають, що реєстрація має на меті максимізувати комерційну вигоду власнику компанії Євгена Пригожина і надалі легітимізувати організацію, яка набуває все більшого розголосу.

“Наразі незрозуміло, якою мірою «Центр ПВК Вагнера» буде використовуватися для управління воєнізованою діяльністю “Вагнера”. Приватні військові компанії (ПВК) залишаються незаконними в Росії, попри тривалу дискусію про реформування законодавства. Пригожин частково фінансував організацію коштом завищених державних контрактів, укладених з іншими його компаніями”, — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Нідерланди готові оплатити танки Leopard для України – ЗМІ

Зауважується, що реєстрація продовжує напрочуд швидкий розвиток публічного профілю традиційно непрозорої групи. Пригожин визнав, що заснував “Вагнера” лише у вересні 2022 року, а у жовтні 2022 року вона відкрила глянцеву штаб-квартиру в Санкт-Петербурзі.

Нагадаємо, Євген Пригожин є потенційним наступником Путіна — колишній британський розвідник. Пригожин є потенційним наступником Путіна в той час, як військові стикаються з черговими кадровими перестановками.