Росія відправить в Україну на фронт недороблені танки для пропаганди — БР

Москва планує відправити в Україну на фронт проблемні танки власного виробництва.

У Росії розглядають можливість розгортання невеликої кількості нових основних бойових танків Т-14 «Армата» в Україні. Проте це може бути ризикованим рішенням, адже танки розроблялися 11 років із затримками та проблемами з виробництвом. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії. 

Читайте також: У Дніпрі розповіли про стан постраждалих від ракетного удару РФ

Додається, що додатковим викликом для Росії є пристосування її логістичного ланцюга до роботи з Т-14, оскільки він більший і важчий за інші російські танки.

“Наприкінці грудня 2022 року супутникові знімки показали Т-14 на полігоні на півдні Росії: цей полігон був пов’язаний з підготовкою до розгортання операції в Україні. Це сталося після того, як проурядові російські ЗМІ заявили, що Т-14 готуються до розгортання. Однак неясно, чи Росія вже перекинула ці танки в Україну”, — повідомляють у розвідці. 

Иллюстративное фото / twitter.com/defencehq

Иллюстративное фото / twitter.com/defencehq

У Міноборони Британії проаналізували, що якщо Росія і розгорне Т-14, то, швидше за все, це буде в першу чергу в пропагандистських цілях, адже їх виробництво обчислюється кількома десятками одиниць, а командири навряд чи довірятимуть цій машині в бою.

Читайте також: Поранених «вагнерівців» лікують у клініці доньки Путіна

Нагадаємо, у США відреагували на умову Шольца по танках. У Білому домі зазначили, що США є «найбільшими постачальниками» допомоги у сфері безпеки та гуманітарної допомоги Україні.