Збирала інформацію про військових ЗСУ та проукраїнських жителів: колаборантці з Мелітополя оголосили підозру

“Освітянка” добровільна пішла на співпрацю з представниками російських спецслужб.

Про це повідомляє обласна військова адміністрація.

З початком російської агресії колишня асистентка вчителя одного з навчальних закладів Мелітополя перестала приховувати свої симпатії до рф. Вона погодилась на пропозицію співробітників фсб рф щодо збору інформації про осіб із числа учасників АТО/ООС, військовослужбовців ЗСУ, а також проукраїнські налаштованих громадян, що чинять активний спротив окупаційній владі. За це окупанти обіцяли їй посаду у фейкових органах влади.

Випробувальний термін вона пройшла та у квітні 2022 року була призначена на посаду виконуючої обов’язки начальника відділу освіти Мелітопольського району, а у липні затверджена на посаді начальника управління освіти.

Щоб виправдати “високу довіру”, жінка продовжила співпрацю з спецслужбою рф та завзято виконувала їх вказівки. Зокрема, здійснювала діяльність, спрямовану на впровадження у навчальних закладах Мелітопольського району російських стандартів освіти. На зібраннях вона схиляла педагогів до співпраці з “новою владою” та погрожувала у разі незгоди незаконними переслідуваннями.

З початком навчального року активно взялась “відновлювати” роботу закладів освіти у районі та сформувала списки прихильників окупаційної влади, які б хотіли працювати під її “керівництвом”.

Наразі слідчі СБУ повідомили зрадниці про підозру за ч. 2 ст. 111 та ч. 5 ст. 111-1 КК України. Їй загрожує покарання до довічного позбавлення волі.

Патріоти, яких російські окупанти «депортують» до Запоріжжя, безслідно зникають у Василівці


Читайте також:

У Запорізькій області росіяни безуспішно намагалися наступати на Оріхів та Гуляйполе

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!