Розглядають всі версії падіння гвинтокрила у Броварах й створять комісію

В Офісі генерального прокурора розглядають всі версії падіння, а у Повітряних силах розповіли про створення комісії з різними фахівцями щодо дослідження трагедії.

Сьогодні, 18 січня зранку у Броварах, що на Київщині розбився гелікоптер з керівництвом МВС. Сам гвинтокрил впав у зоні, поруч із дитячим садком та житловим будинком. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Читайте також: Монастирський, Єнін й Лубкович: у Броварах розбився вертоліт з усім керівництвом МВС

Повідомляється, що станом на 10:56 є інформація про 17 загиблих. З них троє — діти. 29 людей поранені. З них 15 – діти. Постраждалих доправили до лікарні. 

“Зараз на місці трагедії працюють слідчі та експерти. Проводяться невідкладні слідчі дії. Натепер ми розглядаємо всі можливі версії аварії гвинтокрила. Досудове розслідування доручено слідчим СБУ”, — написав генпрокурор Андрій Костін. 

Він заявив, що ця справа знаходиться під його особистим контролем.

Щодо авіакатастрофи також повідомив і спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Він повідомив, що буде створена державна комісія, в яку ввійдуть різні авіаційні фахівці й дослідять причини падіння гвинтокрила у Броварах. 

Читайте також: На окуповані території звозять чиновників із РФ

“Про причини говорити зарано, є кілька факторів, які можуть впливати на такі речі, через які може статися катастрофа… Комісія буде розслідувати, це не буде за 1-2 дні, адже дослідження авіакатастрофи займе певний час», — повідомив він.

Ігнат також зазначив, що у Броварах впав гелікоптер Super Puma, які Україна отримала від Франції. Ці гвинтокрили використовують Міністерством внутрішніх справ, зокрема і Державною службою з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, у Броварах впав гвинтокрил на територію дитячого садка: є постраждалі. У Київській області вертоліт впав на територію дитячого садка. Відомо про потерпілих.