Журналісти додзвонилися обвинуваченим в ударі по Дніпру

Говорити із журналістами погодився Дмитро Голенков. Він заявив «нікого не обстрілював» та висловив упевненість, що «Україна стане регіоном Росії».

Журналісти російського видання «Важливі історії» у понеділок, 16 січня, змогли зв’язатися з кількома російськими військовими, яких СБУ назвала відповідальними за ракетний удар по житловому будинку у Дніпрі.

 

Говорити про свою причетність до військового злочину вони відмовилися, а один із них — начальник штабу авіаційної ескадрильї авіаційної групи Шайковка Дмитро Голенков — у відповідь навіть почав погрожувати.

 

На відео — діалог з Дмитром Голенковим, начальником штабу одного з підрозділів 52-го важкого бомбардувального полку російської армії, який завдав удару по багатоповерхівці у Дніпрі. 

 

Під час розмови Голенков обурився: «Що, я прямо на кнопку натискав чи в цьому літаку сидів? Крим все одно наш і все інше наше. Чого ти хочеш від нас?»

 

— Вам особисто не шкода цих людей, які загинули у Дніпрі? 40 уже загинули, багато хто досі під завалами.

 

— Які люди? Про що ти взагалі говориш, я не розумію?

 

Після цього він почав говорити про поганий зв’язок та закликав «повернути антенну в Україні». На тлі інший чоловік почав обзивати журналістку свинею.

 

Далі Голенков сказав, що Україна — регіон Росії: «Один єдиний регіон Росії. Ви навіть різними регіонами не будете». Голенков додав: «І все інше буде наше. До побачення, дівчино».

 

 

 

 

Штурман Дінар Назиров на питання про причетність до обстрілу у Дніпрі відповів, що він «лісничий із лісового господарства». «Не ходіть у моєму лісі і не лякайте білок», — сказав він.

 

Командир авіаційного загону 52 важкого бомбардувального авіаційного полку майор Олексій Іваненко у розмові представився асенізатором і сказав, що про російсько-українську війну нічого не думає: «Нічим уже думати».

 

Нагадаємо, що 14 січня Росія масово обстріляла Україну. Одна з ракет потрапила житловою багатоповерхівкою у Дніпрі. За останніми даними, врятовано 39 людей, загинуло 40 осіб, травмовано 77 осіб, ще 25 людей наразі розшукуються.

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet