У МОЗ повідомили, чи виявлено в Україні новий штам грипу “Кракен”

На початок січня в Україні не виявлено нового штаму грипу ХВВ.1.5.

Новий штам грипу під назвою ХВВ.1.5 “Кракен” вже виявлено у 29 країнах світу. Проте станом на початок січня нового штаму ХВВ.1.5 в Україні не виявлено, а ситуація з перебігом коронавірусу контрольована. Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я України. 

Читайте також: Поразка України може стати прелюдією до Третьої світової війни — прем’єр Польщі

Вперше новий штам грипу ХВВ.1.5 був виявлений у Сполучених Штатах Америки в жовтні 2022 року. За оцінкою американського Центру з контролю та профілактики захворювань, він вже посідає друге місце після оригінального підтипу “Омікрон”, або 40% серед всіх підтверджених випадків інфікування коронавірусом у США. 

“Центр громадського здоровʼя на постійній основі здійснює молекулярний епідеміологічний нагляд за SARS-CoV2, з початку такого нагляду вже було зроблено 928 секвенувань”, — йдеться у повідомленні. 

У МОЗ нагадали, що вакцинація є головним засобом вберегтись від важкого перебігу захворювання на коронавірус та потенційно нові підваріанти.

Читайте також: На Дніпропетровщині викрито схему розкрадання продуктів для ЗСУ

Нагадаємо, у МОЗ відповіли, чи виявили в Україні новий штам грипу COVID-19. Новий штам COVID-19 зафіксований у 29 країнах. У МОЗ відповіли, чи зафіксований він в Україні.